Je bekijkt nu Ivano van Erp vierde in Portugal

Ivano van Erp vierde in Portugal

Van Erp stormde in beide races naar de holeshot voordat hij optimaal profiteerde van een vrije racebaan. In de eerste race maakte de getalenteerde jongeling een paar kleine foutjes op het uitzonderlijk uitdagende circuit om uiteindelijk zesde te worden.

In de iets drogere maar nog steeds modderige omstandigheden voor race twee reed de Nederlander vijf ronden aan boord van zijn YZ250F met GYTR-uitrusting terwijl hij streed voor een plaats op het algemene podium. Nadat hij naar de derde plaats was gezakt, hield hij een constant tempo aan tot aan de finish en miste hij een reis naar het podium als vierde algemeen. Met zijn solide puntenoogst klimt Van Erp op naar de vierde plaats in de tussenstand van het EMX250 Kampioenschap.