Ivano van Erp begint het seizoen met zege in het Italiaans Kampioenschap

Ivano van Erp van het MJC Yamaha team is seizoen 2022 begonnen met een zege in het Italiaans Kampioenschap in Alghero. Van Erp wist beide manches winnend af te sluiten en pakte hiermee de eindzege!

Na het goede seizoen van 2021 heeft Ivano de afgelopen winter hard getraind om nog sterker voor de dag te kunnen komen. Alles is positief verlopen en dit zorgde ervoor dat hij met een goed gevoel aan deze eerste wedstrijd van het seizoen kon beginnen. Het circuit van Alghero heeft een zanderige ondergrond maar heeft toch op verschillende plaatsen een verraderlijke harde onderlaag. In de training zocht Ivano nog wat naar het juiste gevoel op de baan maar begon naarmate de sessie vorderde steeds beter te rijden. Dit resulteerde in een goede tweede tijd waarmee hij een goede positie achter het starthek uit kon kiezen voor in de beide manches.

Toen het starthek in de eerste manche viel was het van Erp die er op zijn Yamaha tussenuit schoot waardoor hij als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Gelijk zette hij een hoog tempo in en slaagde erin om een gat te slaan. Dit wist hij in de rest van de manche te consolideren en zette de volledige manche naar zijn hand.

In de tweede manche was het opnieuw van Erp die als leider aan de wedstrijd kon beginnen, alleen had hij nu een minder goed ritme in handen. Dit zorgde ervoor dat hij de eerste plaats af moest staan. Ivano hield het tempo zo hoog als hij kon en hield de kopman onder druk. Toen deze in de fout ging, kon Ivano de koppositie terug in handen nemen en gaf deze in het resterende deel van de wedstrijd niet meer af. 

Commentaar Ivano van Erp: ‘’Het was een goede dag voor mij. Ik heb deze winter hard gewerkt en ik voel me heel goed op dit moment. In de tweede manche had ik het moeilijker dan in de eerste manche maar ik bleef rustig en kon profiteren van een fout van de kopman waardoor ik de manche alsnog winnend af wist te sluiten. Nu verder bouwen richting de start van het EMX125 Kampioenschap.’’

Met een dubbele manche zege won Ivano het dagklassement en doet hiermee veel zelfvertrouwen op richting de start van het EMX125 Kampioenschap, dat op 19 en 20 februari van start gaat in Engeland.

Daguitslag Italiaans Kampioenschap 125cc Alghero:

1 Ivano van Erp 500 Pnt

2 Cas Valk 420 Pnt

3 Ferruccio Zanchi 340 Pnt

4 Kasimir Hindersson 280 Pnt

5 Max Werner 230 Pnt