Ivano van Erp in de top tien in Dutch Masters of Motocross 250 in Harfsen

Ivano van Erp van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft tijdens de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen een positieve start gemaakt.

Ivano van Erp kwam na een moeilijke eerste manche sterk terug kwam in de tweede manche door vijfde te worden.

Er stond een sterk deelnemersveld bij de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen. Het circuit lag er goed bij maar was wel hier en daar wat drassig vanwege de slechte weersomstandigheden in het weekend voor het evenement. Door de grote opkomst werd er in twee groepen getraind. Van Erp zat in de tweede groep en zette een scherpe tweede tijd op de klok waardoor hij met vertrouwen uitkeek naar de eerste manche.

De eerste manche begon met wisselend succes. Van Erp kwam al snel na de start ten val maar hij moest helemaal vanaf een negenentwintigste plaats terug naar voren zien te komen. De enige rijder die zonder problemen uit de eerste ronde kwam was Reisulis op een zesde plaats. Van Erp had het moeilijk om in zijn ritme te komen en kwam daardoor niet verder dan een vijftiende plaats.

In de tweede manche kwam van Erp vanaf een zesde plaats naar een vijfde positie en eindigde achter zijn teammaat op een sterke vijfde plaats.

In het dagklassement werd van Erp achtste. Aankomend weekend staat voor Ivanode eerste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap op het programma in Riola Sardo, Sardinie.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 250 Harfsen:
1 Kay de Wolf 47 Pnt
2 Rick Elzinga 47 Pnt
3 Roan van de Moosdijk 40 Pnt
4 Andrea Bonacorsi 36 Pnt
5 Karlis Alberts Reisulis 31 Pnt
8 Ivano van Erp 22 Pnt