Ivano van Erp kent tegenslag in EMX125 in Duitsland

Ivano van Erp van het MJC Yamaha team heeft  tijdens de zesde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Duitse Teutschenthal tegenslag gekend. Van Erp kwam in de eerste manche op een derde plaats rijdend tot stilstand en kon zijn weg niet meer vervolgen. In de tweede manche kwam hij na een slechte start op een vierde plaats over de finish.

Door de grote opkomst werd er in twee groepen getraind. Ivano zat in de tweede groep en voelde zich in de training goed thuis op de baan. Wel was duidelijk dat deze snel verraderlijk zou gaan worden vanwege de harde sporen. In de tijdtraining slaagde Ivano er in om een goede tijd op de klok te zetten en sloot de tijdtraining af als tweede in zijn groep.

In de eerste manche pakte Ivano een goede start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase stootte hij door naar een tweede plaats maar moest deze positie later in de manche weer afgeven. Ivano bleef het tempo hoog houden maar kreeg in het midden van de wedstrijd af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij de wedstrijd moest verlaten.

Gebrand op een goed resultaat stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Ditmaal kwam hij slecht uit de start en kwam pas op een achttiende plaats voorbij start/finish. Alles gevend wist hij de ene na de andere rijder te passeren en kwam steeds verder terug naar voren. Na een sterk eindschot wist hij nog twee rijders te passeren en finishte als vierde.

Door zijn nulscore in de eerste manche kwam hij in het dagklassement niet verder dan een elfde plaats. In de tussenstand om het EMX125 Kampioenschap bezet hij nu de vijfde plaats. Aanstaande zaterdag zal Van Erp starten in de Dutch Masters of Motocross in Rhenen!

Daguitslag EMX125 Duitsland:

1 Alexis Fueri 47 Pnt

2 Cas Valk 40 Pnt

3 Ferruccio Zanchi 40 Pnt

4 Karlis Alberts Reisulis 36 Pnt

5 Janis Martins Reisulis 31 Pnt

11 Ivano van Erp 18 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:

1 Cas Valk 252 Pnt

2 Alexis Fueri 225 Pnt

3 Karlis Alberts Reisulis 216 Pnt

4 Janis Martins Reisulis 179 Pnt

5 Ivano van Erp 176 Pnt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *