Ivano van Erp komt dicht bij podiumplaats in EMX125 in Frankrijk

Ivano van Erp van het MJC Yamaha team is in de EMX125 wedstrijd in het Franse Ernee dicht bij een podiumplaats gekomen.

Van Erp liet het hele weekend een goede snelheid zien maar een tegenslag in de slotfase van de tweede manche koste hem een podiumplaats waardoor hij uiteindelijk vierde werd.

In de eerste manche wist van Erp al snel de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Echter bij het naar beneden springen bij een step down, sprong hij te ver. Hierbij kwam hij verkeerd uit en reed zich vast in de modder. Verschillende plaatsen gingen hierbij verloren maar toch wist hij in het resterende deel van de wedstrijd nog terug te komen van een zevende naar een vierde plaats.

De omstandigheden waren in de tweede manche beter. Ivano kwam goed weg bij de start en wist kopstart te pakken. Hij wist de eerste plaats de hele manche vast te houden totdat er met nog twee ronden te gaan twee achterblijvers op een moeilijk gedeelte van de baan voor hem ten val kwamen. Ivano zag het te laat en omdat de baan daar uit één ideale lijn bestond moest hij uitwijken en viel. Dit koste hem de koppositie en kwam vervolgens teleurgesteld op een derde plaats over de finish.

Met een 4-3 in de manches eindigde Ivano op een vierde plaats in het dagklassement. Dit is ook zijn positie in de tussenstand van het kampioenschap. Zijn achterstand op de derde man bedraagt slechts 20 punten. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Duitse Teutschenthal.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *