Ivano van Erp komt sterk voor de dag in Lierop

Ivano van Erp rijdend voor Hutten Metaal Yamaha Racing kwam op zondag tijdens de Dutch MX Season Opener in Lierop sterk voor de dag. Ivano van Erp reed twee sterke manches en wist met tweemaal een zesde plaats ook zesde te worden in het dagklassement.

In de training was het circuit nog snel maar wel was het duidelijk dat deze snel zwaarder zou worden. Ivano zat er goed vooraan bij en dit resulteerde in een vierde tijd voor van Erp.

In de eerste manche was het van Erp die een hele goede start wist te pakken en op een tweede plaats uit de eerste bocht kwam. Van Erp hield zich in de beginfase goed staande op een tweede plaats maar moest daarna het tempo iets laten zakken omdat het circuit nog iets te zwaar voor hem te zijn. Hij bleef netjes rijden en haalde er een zesde plaats uit.

In de tweede manche begon van Erp  op een vierde plaats maar viel na een aantal ronden terug naar een zesde plaats. Hierop wist hij de rest van de manche stand te houden en kwam op een zesde plaats over de finish.

Van Erp legde beslag op een zesde plaats in het dagklassement. Op zondag 19 Maart zal Ivano aan de start komen in de Dutch Masters of Motocross in Harfsen.

Daguitslag Dutch MX Season Opener Lierop:

1 Kay de Wolf 50 Pnt

2 Andrea Bonacorsi 44 Pnt

3 Jago Geerts 40 Pnt

4 Oriol Oliver 36 Pnt

5 Cas Valk 32 Pnt

6 Ivano van Erp 30 Pnt