Ivano van Erp laat goede snelheid zien in eerste EMX125 wedstrijd in Engeland

Ivano van Erp van het MJC Yamaha team heeft tijdens de eerste wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap in het Britse Matterley Basin een sterke indruk achter gelaten. Helaas kwam de crosser uit Oss in de eerste manche niet tot scoren door een zware valpartij in de slotfase en kwam hij in de tweede manche in leidende positie rijdend ten val waardoor hij zesde werd.

Na een goede voorbereiding was van Erp er klaar voor om in Engeland een goede start te maken in het EMX125 Kampioenschap. Het circuit lag er mooi bij maar was hier en daar ook gevaarlijk door de diepe, harde sporen. Zijn snelheid was in de trainingen goed en in de tijdtraining wist hij een nette derde tijd op de klok te zetten.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. In de beginfase werkte hij zich op naar een tweede plaats en volgde de kopman. Echter door een kleine valpartij in het midden van de wedstrijd viel hij terug naar een vierde plaats maar van Erp herstelde zich goed en kreeg al snel de derde plaats terug in handen. Met nog een aantal ronden ging hij in de aanval op de tweede man en wist deze positie over te nemen. Echter met nog drie ronden te gaan ging het op een afstap helemaal mis voor van Erp want bij de oprit raakten zijn voeten de grond en dit zorgde ervoor dat hij voorover ging. Omdat de motor dusdanig veel schade op had gelopen, kon hij zijn weg niet meer vervolgen en kwam hierdoor niet tot scoren in de eerste manche.

Met verschillende kneuzingen en schaafwonden stond van Erp achter het starthek voor de tweede manche. Hij pakte opnieuw een hele goede start en kwam op een tweede plaats uit de eerste ronde. Hij volgde de kopman en sloeg na een aantal ronden toe. van Erp had een stevig tempo in handen en sloeg een klein gaatje ten opzichte van zijn achtervolgers. Echter met nog een aantal ronden te gaan, maakte hij een kleine valpartij waardoor hij teruggeslagen werd naar een zesde plaats, waarop hij uiteindelijk ook finishte.

Omdat Ivano in de eerste manche niet tot scoren kwam, eindigde hij in het dagklassement op een tiende plaats. De volgende wedstrijd van Ivano is de Dutch Masters of Motocross in Arnhem op 13 maart.

Daguitslag EMX125 Engeland:
1 Cas Valk 47 Pnt
2 Alexis Fueri 40 Pnt
3 Janis Martins Reisulis 38 Pnt
4 Marc Antoine Rossi 34 Pnt
5 Elias Escandell 32 Pnt
10 Ivano van Erp 15 Pnt