Ivano van Erp maakt positieve seizoenstart in Lacapelle Marival

februari 16 2020

Ivano van Erp van het MJC Yamaha team heeft in het Franse Lacapelle Marival een positieve seizoenstart gemaakt. Van Erp kwam in beide manches na redelijke starts terug naar voren en werd vierde in de daguitslag.

Voor Ivano was het zijn eerste officiele wedstrijd voor het MJC Yamaha team. De baan lag er in de training perfect geprepareerd bij en al snel had hij een goed gevoel op zijn Yamaha YZ125cc. In de beginfase zette hij al een goede tijd op de klok waarmee hij lang op een derde tijd stond. Tijdens een volgende snelle ronde kwam hij aan het einde van de ronde ten val na een bult en kon daardoor zijn tijd niet meer verbeteren. Uiteindelijk werd de training afgesloten op een vijfde tijd waarmee hij de sessie naar tevredenheid afsloot.

In de eerste manche pakte hij een redelijke start en kon op een tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Hij zette de aanval in op de rijders voor hem en vocht zich gedurende de wedstrijd terug naar een vierde plaats.

In de tweede manche pakte hij een soortgelijke start en kon als achtste aan de wedstrijd beginnen. De baan was ondertussen met grote stuiters en sporen erg moeilijk geworden maar opnieuw werkte hij zich terug op naar een vierde plaats.

Met tweemaal een vierde plaats in de manches eindigde Ivano ook op een vierde plaats in het dagklassement. Over twee weken staat voor de crosser uit Oss de eerste wedstrijd van het EMX125 kampioenschap op het programma in het Britse Matterley Basin.