Ivano van Erp pakt vijf punten in EMX125 wedstrijd in Lommel

oktober 19 2020

Ivano van Erp van het MJC Yamaha team heeft in de EMX125 wedstrijd in het Belgische Lommel vijf punten weten te scoren. Van Erp moest in beide manches vanuit de achterhoede naar voren komen. Hij liet een goede snelheid zien maar kwam door nog een valpartij niet verder dan een achttiende plaats in de eerste manche en legde in de tweede manche beslag op een zeventiende positie.

Op zaterdag werd de eerste van drie wedstrijden in Lommel verreden. In de vrije training ging het goed. De snelheid was goed en het ritme zat er lekker in op de MJC Yamaha maar in de tijdtraining had Ivano problemen met de vering waardoor hij ondanks verwoede pogingen niet verder kwam dan een zestiende tijd in zijn groep, wat tot gevolg had dat hij in beide manches als 32ste op moest rijden naar het starthek.

Voor de eerste manche werd de vering aangepast en met een goed gevoel begon hij aan de voorbereiding op de wedstrijd. Toen het starthek viel kwam hij er niet goed uit en dook pas rond de dertigste plaats de eerste bocht in. Zoals altijd begon hij aan een opmars en vocht zich terug naar een veertiende plaats. Helaas kwam hij toen in de lange wavesectie ten val en werd teruggeslagen naar een 22ste plaats. Ondanks dit gaf hij niet op en vocht zich terug naar een achttiende plaats waarmee hij drie punten pakte.

De tweede manche was een kopie van de eerste manche. Vanuit het achterveld kwam hij terug naar voren en wist er ditmaal een negentiende plaats uit te halen. Zijn snelheid was goed maar helaas behaalde hij niet de resultaten die er in zitten. Aanstaande dinsdag wordt de voorlaatste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap verreden in Lommel.

Daguitslag EMX125 Lommel:

1 Guillem Farres 41 Pnt

2 David Braceras 41 Pnt

3 Max Palsson 40 Pnt

4 Haakon Osterhagen 37 Pnt

5 Florian Miot 37 Pnt

21 Ivano van Erp 5 Pnt