Ivano van Erp scoort achtste plaats in EMX125 in Spanje

oktober 11 2020

Ivano van Erp van het MJC Yamaha team heeft in de EMX125 wedstrijd in Spanje een achtste plaats weten te behalen. Van Erp wist deze positie in de tweede manche te behalen. Ook in de eerste manche kwam hij tot scoren toen hij van buiten de top twintig terug kwam naar een vijftiende plaats.

Voor Ivano was het de eerste keer dat hij zonder ouders naar de wedstrijd moest reizen maar dit pakte goed uit voor de vijftien jarige crosser uit Oss. Van Erp kwam in de eerste manche niet goed uit de start en moest buiten de top twintig aan de wedstrijd beginnen. Hij begon aan een inhaalrace en wist gedurende de wedstrijd goed terug naar voren te komen. Vanaf een 22ste plaats vocht hij zich terug naar een vijftiende plaats.

Gemotiveerd ging hij in de tweede manche van start. Ditmaal zat hij er vele malen beter bij en kwam op een tweede plaats uit de eerste bocht. In de eerste vijf ronden wist hij goed stand te houden in de top vier. Omdat het niveau erg hoog is, koos Ivano ervoor om zijn eigen wedstrijd te rijden. Dit was de juiste keuze want ondanks dat hij een aantal plaatsen prijs moest geven, wist hij op een sterke achtste plaats over de finish te komen.

Met een 15-8 in de manches eindigde Ivano op een twaalfde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap is hij opgeklommen naar een eenendertigste plaats. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Belgische Lommel!

Daguitslag EMX125 Spanje:

1 Andrea Bonacorsi 44 Pnt

2 Meico Vettik 41 Pnt

3 David Braceras 40 Pnt

4 Andrea Roncoli 33 Pnt

5 Marc Quentin Prugnieres 31 Pnt

12 Ivano van Erp 19 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:

1 Andrea Bonacorsi 230 Pnt

2 Meico Vettik 188 Pnt

3 David Braceras 177 Pnt

4 Pietro Razzini 173 Pnt

5 Max Palsson 148 Pnt

31 Ivano van Erp 21 Pnt