Ivano van Erp scoort beste resultaat van het EMX125 seizoen in Lommel

oktober 27 2020
Ivano van Erp van het MJC Yamaha team heeft zaterdag in de laatste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Belgische Lommel zijn beste resultaat van het seizoen neer weten te zetten.De rijder uit Oss kwam in beide manches sterk voor de dag en wist met een 7-6 in de manches zesde te worden in de daguitslag.

Het was een vreemd debuut jaar voor Ivano in de 125 klasse. Na een goede voorbereiding op het seizoen reed hij een internationale wedstrijd in Frankrijk en de eerste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in Engeland voordat het kampioenschap tot stilstand kwam door het corona virus. Vervolgens waren er een kleine zeven maanden geen wedstrijden waarna de rest van het kampioenschap (8 wedstrijden) in een periode van twee maanden verreden moest worden.

Ivano en het MJC Yamaha team hebben heel hard gewerkt en zijn altijd voor het best mogelijke resultaat gegaan. Ivano heeft zich voor alle wedstrijden weten te kwalificeren en stap voor stap kwam hij dichterbij de top tien. Twee weken geleden wist hij in Spanje zijn eerste top tien resultaat te pakken en nu in Lommel werd hij met een zevende en zesde plaats in de manches netjes zesde.

Ivano en zijn ouders willen iedereen bedanken voor het harde werken en het vele testen in de afgelopen maanden. We kijken nu uit naar volgend jaar. Ook willen ze het volledige MJC Yamaha team bedanken en uiteraard zijn monteur Loic Bacquet want hij was er altijd voor Ivano in goede en slechte tijden. Ook een groot dankwoordnaar alle sponsors en supporters, we hopen jullie volgend jaar allemaal weer te zien langs de crossbaan.

Daguitslag EMX125 Lommel:

1 Max Palsson 50 Pnt

2 Meico Vettik 44 Pnt

3 Guillem Farres 35 Pnt

4 Haakon Osterhagen 32 Pnt

5 Andrea Bonacorsi 30 Pnt

6 Ivano van Erp 29 Pnt