Ivano van Erp vecht zich terug naar voren in EMX125 in Arco di Trento

Ivano van Erp van het MJC Yamaha team heeft de schade tijdens de tweede wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap beperkt weten te houden. Op het circuit van Arco di Trento in Italie kwam de crosser uit Oss in beide manches in de beginfase in de problemen waardoor hij twee inhaalraces moest rijden. Hij gooide heel zijn hart in de strijd en wist er toch nog een elfde en vierde plaats uit te halen waarmee hij zesde werd in het dagklassement.

Het circuit van Arco di Trento werd dit jaar in tegengestelde richting gereden. Het was verraderlijk en op verschillende plaatsen erg glad. In de tijdtraining op zaterdag lagen de tijden dicht bij elkaar. Van Erp zette verschillende keren aan en kwam uit op een vierde tijd in zijn groep!

In de eerste manche kwam hij niet goed weg met de start en kwam in het gedrang terecht. Bij het ingaan van de tweede ronde gleed Ivano bij het indraaien van een bocht onderuit en verloor hierbij veel tijd omdat zijn motor meerdere keren werd aangetikt door andere rijders. Vanuit de achterhoede moest van Erp terug naar voren zien te komen. Hij vocht voor wat hij waard was en kwam gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren. In de tweede helft van de wedstrijd voerde hij het tempo nog even en wist er na een sterk eindschot nog een elfde plaats uit te halen.

Met nieuwe motivatie ging hij in de tweede manche van start. Ook nu kreeg hij een tegenslag te verwerken want hij raakte in de eerste bocht betrokken bij een valpartij en moest opnieuw vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen. In deze manche ging van Erp opnieuw tot het uiterste en kwam steeds verder terug. Na een geweldige inhaalrace wist hij er toch nog een hele knappe vierde plaats uit te halen.

Met een 11-4 in de manches eindigde Ivano op een zesde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het EMX125 Kampioenschap bezet hij na twee wedstrijden de zevende plaats. Aanstaande maandag zal Ivano aan de start komen tijdens de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek.

Daguitslag EMX125 Arco di Trento:

1 Alexis Fueri 50 Pnt

2 Karlis Alberts Reisulis 42 Pnt

3 Cas Valk 35 Pnt

4 Julius Mikula 31 Pnt

5 Matteo Luigi Russi 30 Pnt

6 Ivano van Erp 28 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:

1 Alexis Fueri 90 Pnt

2 Cas Valk 82 Pnt

3 Karlis Alberts Reisulis 56 Pnt

4 Marc Antoine Rossi 55 Pnt

5 Elias Escandell 50 Pnt

7 Ivano van Erp 43 Pnt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *