Ivano van Erp vijfde in EMX125 in Letland

Ivano van Erp is in de derde wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap in het Letse Kegums vijfde geworden. Van Erp kwam in de eerste manche na een fout in de tweede ronde vanaf een zestiende plaats terug naar een vierde positie. In de tweede manche kon hij niet lekker in zijn ritme komen en verloor hij na een foutje de concentratie waardoor hij ook nu tevreden moest zijn met een vierde plaats.

Het weekend begon op zaterdag onder perfecte weersomstandigheden en dit kwam de baan ten goede. Deze lag er op en top geprepareerd bij en Ivano keek dan ook uit naar het moment dat hij de baan op kon. In de tijdtraining voelde hij zich goed en wist een snelle tijd op de klok te zetten waarmee hij de sessie als tweede afsloot in zijn groep.

In de eerste manche pakte Ivano een goede start en kon op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Helaas kon hij niet lang van deze goede start genieten want door een fout in de tweede ronde werd hij teruggeslagen naar een zestiende plaats. Alles gevend kwam hij door het veld terug naar voren en wist er nog een goede vierde plaats uit te halen.

De tweede manche werd op zondagochtend verreden maar toen waren de omstandigheden totaal anders. Door de regenval was het circuit een stuk zwaarder dan op zaterdag. Ivano pakte opnieuw een goede start en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Helaas kon hij het juiste ritme niet goed te pakken krijgen en tot overmaat van ramp raakte hij een strobaal waarvan het zeil onder zijn motor verstrengeld raakte, Hierdoor verloor hij een positie maar daarnaast verloor hij ook zijn concentratie waardoor hij niet lekker meer in zijn ritme kon komen. Ivano finishte als vierde en werd hiermee vijfde in het dagklassement.

Na drie wedstrijden staat Ivano vijfde in de tussenstand, slechts vier punten achter op de vierde man. De volgende wedstrijd staat gepland op 29 mei in het Spaanse Arroyomolinos.

Daguitslag EMX125 Letland:

1 Cas Valk 45 Pnt

2 Karlis Alberts Reisulis 42 Pnt

3 Janis Martins Reisulis 41 Pnt

4 Ferruccio Zanchi 38 Pnt

5 Ivano van Erp 36 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:

1 Cas Valk 127 Pnt

2 Alexis Fueri 104 Pnt

3 Karlis Alberts Reisulis 98 Pnt

4 Janis Martins Reisulis 83 Pnt

5 Ivano van Erp 79 Pnt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *