Ivano van Erp wint tweede wedstrijd Dutch Masters of Motocross in Oldebroek

Ivano van Erp van het MJC Yamaha team heeft op tweede Paasdag de tweede wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek weten te winnen. Van Erp zegevierde in beide manches en pakte hiermee het maximale aantal punten.

In de training lag het circuit van Oldebroek er nog snel bij. Hierdoor waren de verschillen tussen de rijders klein en lag het tempo hoog. Dit zijn omstandigheden die Ivano goed liggen en dit zorgde ervoor dat hij een scherpe tijd op de klok wist te zetten. Ivano miste nipt de pole position en sloot de sessie af als tweede.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat Van Erp in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. In de beginfase was hij in gevecht om de tweede plaats maar toen hij deze eenmaal steevast in handen had, begon hij te jagen op de leider in de wedstrijd. Hij sloop dichterbij en wist in het midden van de wedstrijd een inhaalmanoeuvre te forceren. Van Erp hield het tempo strak tot aan de finishvlag en wist de manche te winnen.

In de tweede manche had Van Erp eerder de tweede plaats in handen en volgde de leider in de wedstrijd. Ivano wachtte zijn moment af en deze kwam in het tweede deel van de wedstrijd. Hij stootte door naar de koppositie en gaf de eerste plaats in het resterende deel van de wedstrijd niet meer uit handen.

Met een dubbele manchezege pakte Ivano de eindzege in Oldebroek. Aankomend weekend staat Ivano aan de start in de derde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Letse Kegums.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 125 Oldebroek:

1 Ivano Van Erp 50 Pnt

2 Janis Reisulis 44 Pnt

3 Cas Valk 40 Pnt

4 Max Werner 36 Pnt

5 Barend Du Tout 31 Pnt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *