Ivano van Erp zegeviert in EMX125 in Spanje

Ivano van Erp van het MJC Yamaha team heeft de vierde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Spaanse Arroyomolinos weten te winnen. Van Erp kwam in de eerste manche helemaal vanuit de achterhoede terug naar een vijfde plaats. In de tweede manche pakte hij kopstart en wist hij de manche winnend af te sluiten.

Het was warm en met weersomstandigheden van boven de dertig graden, was het flink afzien. Ook het circuit was niet makkelijk want er kwamen verraderlijke harde sporen in te zitten. Ivano zette op zaterdag in zijn groep een vierde tijd op de klok. Alles zat dicht bij elkaar en hij was er klaar om er in de manches tegenaan te gaan.

In de eerste manche kwam Ivano heel slecht weg bij de start en moest vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen. Omdat het niet makkelijk was om in te halen hard Ivano veel werk te doen om de rijders voor hem te passeren. Hij bleef vechten tot aan de finishvlag en wist er toch nog een mooie vijfde plaats uit te halen.

In de tweede manche was het Ivano die kopstart wist te pakken. Hij zette een hoog tempo in en ging met een goed ritme rond over het circuit. Na een aantal ronden ontstond er een mooi gevecht met zijn teammaat Karlis Alberts Reisulis. Meerdere keren wisselden beiden van de koppositie maar uiteindelijk was het Ivano die de manche naar zijn hand wist te zetten en als winnaar over de finish kwam.

Met een 5-1 in de manches won Ivano het dagklassement in Spanje. In de tussenstand van het kampioenschap staat hij na vier wedstrijden op een vijfde plaats. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Franse Ernee.

Daguitslag EMX125 Spanje:

1 Ivano van Erp 41 Pnt

2 Marc Antoine Rossi 38 Pnt

3 Janis Martins Reisulis 38 Pnt

4 Cas Valk 38 Pnt

5 Karlis Alberts Reisulis 37 Put

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:

1 Cas Valk 165 Pnt

2 Alexis Fueri 138 Pnt

3 Karlis Alberts Reisulis 135 Pnt

4 Janis Martins Reisulis 121 Pnt

5 Ivano van Erp 120 Pnt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *