Leerzaam weekend voor Ivano van Erp in EMX125 in Engeland

maart 03 2020
Ivano van Erp van het MJC Yamaha team heeft bij de eerste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Britse Matterley Basin een leerzaam weekend gekend.

Ivano wist zich in zijn eerste EMX125 wedstrijd te kwalificeren voor het hoofdprogramma maar kende in de manches wat tegenslag waardoor hij niet tot scoren kwam.

Hevige regenval en harde windstoten zorgden ervoor dat het zaterdagprogramma flink werd ingekort waardoor er enkel een tijdtraining was. Hierin ging het goed met Ivano en hij wist zich met een veertiende tijd te kwalificeren voor de wedstrijd.

Voor de start van de eerste manche begon het opnieuw te regenen. Toen het starthek naar beneden klapte kwam hij niet goed weg en moest vanuit de achterhoede naar voren zien te komen. In het gedrang van de eerste ronde ontstond er een probleem met zijn bril waardoor hij de pits in moest om een andere op te zetten. Vol goede moed zette hij zijn weg verder maar het modderige circuit was zeer verraderlijk en hierop kwam Ivano een aantal keren ten val waardoor hij uiteindelijk als negenentwintigste finishte.

De tweede manche werd op zondagochtend verreden en ditmaal was het weer vele malen beter met zon. Hij kwam nu veel beter uit de start en kon als zeventiende aan de wedstrijd beginnen. Helaas kende hij tijdens de eerste ronde tegenslag want hij in het heetst van de strijd kwam hij met een andere rijder in aanraking en viel. Vanaf een 37ste plaats moest hij aan een opmars beginnen. Ivano gaf niet op en vocht gedurende de wedstrijd vele mooie gevechten uit om uiteindelijk als vijfentwintigste afgevlagd te worden.

Ivano heeft in dit weekend veel geleerd en zijn snelheid was goed om in de komende wedstrijden hoger te kunnen eindigen. Over twee weken rijdt Ivano zijn volgende wedstrijd, dit is de eerste wedstrijd van het Frans Kampioenschap 125cc in Castelnau de Levis.