Teleurstelling voor Ivano van Erp in EMX125 in Mantova

oktober 05 2020

Ivano van Erp van het MJC Yamaha team heeft in de vijfde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Italiaanse Mantova een tegenslag te verwerken gehad. Van Erp werd in de eerste manche tijdens een inhaalrace van de motor gereden en kwam daardoor niet verder dan een vijfentwintigste plaats. In de tweede manche mocht hij niet deelnemen omdat hij tien seconden te laat aan kwam bij het parc ferme, wat voor een grote teleurstelling zorgde!

In de nacht van vrijdag op zaterdag had het veel geregend in Mantova waardoor de vrije training in modderige omstandigheden begon. Op zijn MJC Yamaha had Ivano een goed gevoel en zat met zijn snelheid op een zevende tijd. Ook in de tijdtraining verrichte hij goed werk. Lang stond hij op een elfde tijd maar in de slotfase besloot hij om nogmaals aan te zetten. Het leek een hele snelle ronde te gaan worden maar een andere rijder remde vlak voor het opgaan van de waves waardoor Ivano ook van het gas af moest en veel tijd verloor in de waves. Hij wist zijn tijd niet te verbeteren en sloot de training af op een zestiende tijd.

Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam Ivano niet goed weg en moest vanaf een vijfentwintigste plaats terug naar voren komen. Op zijn GYTR Yamaha vocht hij zich terug naar een zestiende plaats. Bij de volgende inhaalmanoeuvre raakte de rijder die hij inhaalde gefrustreerd en reed zijn machine hard tegen die van Ivano aan, wat een zware valpartij tot gevolg had. Hierbij gingen vele plaatsen verloren waardoor Ivano teleurgesteld op een vijfentwintigste plaats over de finish kwam.

Voor de tweede manche was er veel werk aan de motor te doen. Loic, de monteur van Ivano, had de motor op tijd klaar. Om het zekere voor het onzekere te nemen, werd besloten om de motor nog even een ronde te testen op de testbaan. Daarna ging Ivano naar het parc ferme maar hier hoorde hij dat hij tien seconden te laat binnen was, waardoor hij niet deel mocht nemen aan de tweede manche.

Ivano was zeer teleurgesteld dat hij niet mocht starten maar hij wil iedereen bedanken voor het harde werken en het vertrouwen die ze Ivano geven. We gaan dit nu vergeten wat er is gebeurd en ons voorbereiden op de volgende wedstrijd in Spanje!